Η ιστορία του συλλόγου

Σύλλογος Ασθενών Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης

Σύλλογος Ασθενών Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης

Ποιοί είμαστε.

Ο αγώνας μας ξεκίνησε το 2013 έπειτα απο τη σύλληψή μου με αφορμή την καλλιέργεια του φυτού που προοριζότανε για ιατρική χρήση. Ένα ατύχημα με κατέστη ανάπηρο σε βαθμό 80% στο αριστερό μου χέρι (ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ).

Όχι μόνο δεν έκρυψα ποτέ το ότι καλλιεργώ κάνναβη ώστε να τη χρησιμοποιώ ως αναγκαίο για την υγεία μου φάρμακο, αλλά ανήκω και στην ομάδα των ανθρώπων που μιλάνε δημόσια χωρίς φόβο για αυτό τα τελευταία 6 χρόνια.

Πρωτοστάτησα στη δημιουργία συλλόγου ασθενών που αγωνίζονται για τη νομιμοποίηση της ατομικής καλλιέργειας του φυτού για λόγους υγείας.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε από ασθενείς, όπου αποζητούσαν απόδοση δικαιοσύνης απο τα άδικα περιστατικά συλλήψεων ασθενών και γιατρών λόγω ελλειπoύς ενημέρωσης του κράτους και επομένως όλων των αρμόδιων αρχών για τη χρήση κάνναβης για λόγους υγείας.

Είναι μία δικαιωματική δύναμη για τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες στον τόπο μας.

Έχει μέλη του σε όλη την χώρα, που προσπαθούν να ενώσουν τη φωνή τους με κοίνο παρανομαστή τον πόνο και το δικαίωμα στην επιλογή θεραπείας.

 

Ίδρυση Συλλόγου

Ο ΣύλλογοςΑσθενείς Υπέρ Της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης” Ιδρύθηκε το 2014 και πήρε νόμιμη υπόσταση στις 04-07-2017.

Η Διάταξη Αναγνώρισης του Σωματείου έγινε στις 22-9-2017 με αριθμό απόφασης των αναγνωρισμένων σωματείων: 1752

Η επίσημη δημοσίευση του έγινε στις 01-12-2017 στο Πρωτοδικείο Ξυλοκάστρου – Κορινθίας.

 

 

 

 

 

Άπο το τέλος του 2015 ήδη ενημερώναμε όλα τα αρμόδια υπουργεία και αρχές με τα σχετικά υπομνήματα και τα απαραίτητα έγγραφα για την πλήρη ενημέρωσή τους όσον αφορά το θέμα της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς.

 

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Σύρος,
Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου

© copyright 2020 associationmedcanna.gr