Aνατομία του φυτού της κάνναβης
Απρίλιος 22, 2019
Οι καλλιεργητές, οι ιατρικοί χρήστες και οι συνηθισμένοι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν την ανατομία του φυτού κάνναβης.
Δεν χρειάζεστε πτυχίο στη βοτανική, αλλά βοηθά να γνωρίζετε κάποια βασικά στοιχεία φυτοτομής. Όπως, το να μην σπαταλάτε το χρόνο σας καλλιεργώντας αρσενικά φυτά ή πώς να εντοπίσετε ένα ερμαφρόδιτο. . Όλα αυτά και παραπάνω θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα μέρη του φυτού κάνναβης από ρίζα σε λουλούδι. Επιπλέον, θα εξηγήσουμε τη λειτουργία κάθε μέρους με αναλογία.
Ρίζες
Κάτω από την επιφάνεια του μέσου καλλιέργειας, οι ρίζες είναι απασχολημένες ταυτόχρονα με αγκύρωση και έλξη θρεπτικών συστατικών στο φυτό κάνναβης. Η ριζική ζώνη αποτελείται από μια μοναδική ρίζα, η οποία θα αναπτύξει πολλές δευτερεύουσες ρίζες μέχρι να γίνει ινώδης μάζα. Οι ρίζες αποτελούν μέρος του αγγειακού συστήματος του φυτού κάνναβης.
Κοτυληδόνα Φύλλα
Ένα κοτυληδόνιο είναι ένα εμβρυϊκό φύλλο που εμφανίζεται σε φυτά που φέρουν σπόρους. Τα κοτυληδόνια σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της εμβρυογένεσης μαζί με τα μερίσματα ρίζας και βλαστών. Αυτή η πρωταρχική ανάπτυξη είναι το πρώτο φύλλο που εμφανίζεται μετά τη βλάστηση. Η πράσινη εμφάνιση των κοτυληδόνων αποτελεί ένδειξη της παρουσίας χλωροφύλλης, επιτρέποντας στα μικρά φύλλα να διεξάγουν φωτοσύνθεση στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης. Σύντομα, θα εμφανιστεί η πρώτη σειρά πραγματικών φύλλων. Η κάνναβη ταξινομείται ως δικοτυλήδονο, ανθοφόρο φυτό με έμβρυο που φέρει δύο κοτυληδόνες. Ωστόσο, η μη φυσιολογική ανάπτυξη μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη 3 ή ακόμα και 4 κοτυληδόνων.
Κεντρικός κορμός και κλαδιά
Ο κύριος κορμός αναδύεται από τη ρίζα και στηρίζει το φυτό κάνναβης που αναπτύσσεται κάθετα. Φυσικά, ο κεντρικός κορμός είναι ο πρωταρχικός αγγειακός αυτοκινητόδρομος, μεταφέροντας το νερό και τα ορυκτά από τις ρίζες. Η δευτερογενής ανάπτυξη εξέρχεται από το κύριο στέλεχος από αυτό που ονομάζεται κόμβος φύλλων.
Η διακλάδωση συμβαίνει σε ζεύγη από έναν κόμβο φύλλων και στις δύο πλευρές του κεντρικού κορμού. Η απόσταση μεταξύ των συνόλων κλαδιών αναφέρεται ως απόσταση μεταξύ των κόμβων. Γενικά, οι ποικιλίες indica έχουν μικρότερη απόσταση μεταξύ των κόμβων σε σχέση με τις ποικιλίες sativa. Περιστασιακά, οι μεταλλάξεις μπορούν να προκαλέσουν ακανόνιστη διακλάδωση. Τα μεταλλαγμένα φυτά κάνναβης εξακολουθούν να είναι ισχυρά και παραγωγικά, αν και οι περισσότεροι καλλιεργητές τα απομακρύνουν αμέσως.
ΜΕΓΑΛΑ ΦΥΛΛΑ
Τα μεγάλα φύλλα (fan leaves) προσκολλώνται επίσης στη συμμετρία και αναπτύσσονται σε ζεύγη από το κύριο στέλεχος και τα κλαδιά. Τα μεγάλα φύλλα βοηθούν επίσης ώστε να γίνει διάκριση μεταξύ indica και sativa . Τα σκοτεινά, μεγάλα και παχιά φύλλα για indica και το ανοιχτό πράσινο, τα άπαχα λεπτά φύλλα για sativa, είναι ο κανόνας του αντίχειρα. Τα υβρίδια είναι ένα μείγμα των δύο.
Το πιο σημαντικό, τα μεγάλα φύλλα ενεργούν σαν ηλιακοί συλλέκτες στο φυτό της κάνναβης. Απορροφούν όλο το διαθέσιμο φως και ο φλοιός μεταφέρει την ενέργεια σε όλο το υπόλοιπο εργοστάσιο. Σκεφτείτε το φλοιό ως παρόμοια με την ηλεκτρική καλωδίωση στους τοίχους του σπιτιού σας.
Τα μεγάλα φύλα είναι απαραίτητα για τη φωτοσύνθεση και δεν πρέπει ποτέ να κλαδεύονται υπερβολικά. Τα φύλλα σκιάς μπορούν να απομακρύνονται αργά όταν ανθίζουν, αν μπλοκάρουν τις χαμηλότερες θέσεις μπουμπουκιού.