Ακτιβισμός

Οι δράσεις του συλλόγου μας

Συμμετείχαμε στην Ενημερωτική εκδήλωση «Ιατρική χρήση της κάνναβης και πολιτικές μειώσης της βλάβης» στη Νομική Σχολή Αθηνών στις 7-5-2016.

 

 

 

 

Παννελλαδικό Forum

Συμμετείχαμε στο Παννελλαδικό forum για την κάνναβη στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2016 στο Πολυτεχνείο

 

 

 

 

 

 

Στις 30-11-2016 κάναμε ένα επιπλέον μεγάλο βήμα και δώσαμε το παρόν στο Ευρωκοινοβούλιο. Τον Σύλλογο «Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης της Φαρμακευτικής Κάνναβης» εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Σύρος.

 

 

 

 

 

 

Καταθέσαμε 45 αιτήσεις μελών του συλλόγου μας στις 11-10-2017 στο Υπουργείο Δικαιoσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αριθμό πρωτοκόλλου: 3923 με θέμα: Το δικαίωμα στην ατομική καλλιέργεια κάνναβης ή την παροχή του φαρμάκου μας απο το φαρμακείο.

 

 

 

 

 

Οι αντίστοιχες αιτήσεις κατατέθηκαν και στον ΕΟΦ με αριθμό πρωτοκόλλου: 92205 στις 11-10-2017

 

 

 

 

 

 

 

Στις 28-2-2018 συμμετείχαμε στην κοινοβουλευτική συνδυάσκεψη για την ψήφιση του Νομοσχεδίου που αφορούσε: «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προιόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης» όπου καταθέσαμε 2 διαφορετικές προτάσεις (εκδοχές) για την εφαρμογή στην πράξη του προς ψήφιση νομοσχεδίου.

 

 

Εκδοχή Α

Εκδοχή Β΄

 

Καταθέσαμε το εξής αίτημα του συλλόγου μας στις 23-11-2018 με αριθμό πρωτοκόλου 4129 στο Γραφείου του Πρωθυπουργού και στα συναρμόδια Υπουργεία με θέμα: Οι εγγεγραμμένοι σε ειδικό μητρώο ασθενών (πασχόντων επί παραδείγματι από νεοπλασία), να μπορούν να καλλιεργούν για την αντιμετώπιση της νόσου τους, κάνναβη. Η έκταση της καλλιέργειας θα έχει ρυθμισθεί (ορισθεί). Ωστόσο όσοι ασθενείς δεν είναι σε θέση να καλλιεργούν, να μπορούν να προμηθεύονται κάνναβη από συλλόγους (λέσχες) καλλιεργητών – φαρμακεία για φαρμακευτικούς και ιατρικούς σκοπούς με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού. Η αυτοκαλλιέργεια να παύσει να αποτελεί αδίκημα, καθώς και η δίωξη των ασθενών.

© copyright 2020 associationmedcanna.gr